Kiropraktor

Kiropraktor 1

En kiropraktor är expert på att diagnostisera och behandla de flesta typer av nerv-, muskel- och skelettbesvär. De vanligaste orsakerna till att patienter söker en kiropraktor är: ryggsmärtor, ischias, nacke- och axelsmärtor, smärta i arm och handled, tennisarmbåge, domningar i fingrarna, huvudvärk/migrän, bäckensmärtor, höftproblem, knä, ankel, fotsmärtor/stelhet och därutöver idrottsskador.

Till oss kommer patienter i alla åldrar, från tonåringar till 90-åringar.

Kiropraktik

En kiropraktisk behandling utförs av en legitimerad kiropraktor eller en 5-årig medicinsk utbildning inom kiropraktik. Legitimationen är utfärdad av Svenska socialstyrelsen efter 9 månaders AT-tjänstgöring.

I behandlingstiden ingår relevant undersökning, behandling samt lagstadgad journalskrivning. Tiderna är upp till 25 min eller upp till 40 min. Den längre tiden rekommenderas dig som har långvariga besvär, ont på flera områden eller vet med dig att du har mycket besvär med spända muskler.

Nyhet: Har du bäckensmärta eller länd,-bröstryggsmärta som är kopplat till din graviditet? Vi rekommenderar vår specialist på kvinnohälsa, läs mer här

Tidsbokning hos Kiropraktor

Kiropraktik 25 min690 krLänk till bokningskalendern
Kiropraktik 40 min790 krLänk till bokningskalendern
Käkledsbehandling790 krLänk till bokningskalendern
Helger, nyårsafton och röda dagar tillkommer 100 kr på ord pris för alla vårdtjänster

Om du inte hittar någon tid som passar dig kan du istället boka en fullt likvärdig behandling hos våra naprapater.

Vår onlinebokning har öppet för bokning fram till 1 minut innan ledig tid startar.

Kiropraktor 2

Den primära målsättningen vid en kiropraktisk behandling är att reducera smärta, återställa en normal muskel- led- och nervsystemfunktion samt därigenom öka hälsan och livskvaliteten för patienten.

Varje kiropraktisk behandling börjar med en noggrann undersökning för att säkerställa att patienten i övrigt är frisk och även för att ställa en diagnos som grund för behandlingen. Därefter, under samma besök påbörjar vi behandlingen. Själva behandlingen utför kiropraktorn med flera olika behandlingsmetoder med vilka kiropraktorn i huvudsak använder sina händerna för att återställa normal funktion i patientens nervsystem, muskler och leder. Kiropraktorns val av behandlingstekniker utgår främst från den undersökning kiropraktorn utfört.

Exempel på tekniker är

 • Specifik ledbehandling, som HVLA-manipulation
 • Droppteknik
 • Specifik mobilisering
 • Muskulära tekniker
 • Neurologiska tekniker
 • Stretching
 • Stabiliserande träning
 • Idrottsmedicinsk dry needling (nålning)
 • Övningar, råd och vägledning för att hantera och förebygga besvär.
 • Stötvågsbehandling
 • Medicinsk laser

Antalet nödvändiga behandlingstillfällen varierar. Det är vanligt ett antal mellan 1-5 besök. Det är alltid svårt att förutsäga eftersom läkningen beror av många faktorer så som hur gammalt och hur omfattande besväret är.


Bra att tänka på inför besöket

Kiropraktor 3
 • Om du nyligen har röntgat dig för dina besvär är det bra om du tar med ditt utlåtande eller om du har kopior på dina bilder. Digitala bilder bör du ta med på USB-minne.
 • Om du äter du medicin ska du gärna ta med en lista över de mediciner du tar.
 • Om du är gravid ska du meddela din kiropraktor det vid besökstillfället.

Du får gärna komma 10 minuter före din behandling börjar, du är också välkommen att sitta ner i vårt väntrum med en kopp te eller kaffe.

Vi samarbetar med flera försäkringsbolag

DKV – Trygg Rygg (Falck Healthcare)
SOS International – Länsförsäkringar
ihi Bupa
Cardif försäkring
Förenade Liv Gruppförsäkring AB

Allmän information

Bokningsvillkor: Tiden kan av eller ombokas under våra öppettider dagen innan behandlingen. Sent avbokat besök faktureras. Fullständiga bokningsvillkor hittar du här

Innehållet på denna sida är skrivet och kvalitetssäkrat av Cityterapeuterna Sverige AB, organisationsnummer 5568373798. Cityterapeuterna utför professionella massagebehandlingar, naprapati och kiropraktik i Stockholm sedan 2011.
Klinikchef: Åsa Ångell, leg. kiropraktor asa.angell@cityterapeuterna.se


Tidsbokning och akutider hos kiropraktor i Stockholm både vardagar, kvällar och helger. En kiropraktor behandlar ont i ryggen, nacken, ryggskott