Chat with us, powered by LiveChat

Kiropraktik

En kiropraktisk behandling utförs av en legitimerad kiropraktor eller en AT-Kiropraktor. Legitimerade kiropraktorer har en 5-årig  medicinsk utbildning inom kiropraktik. Legitimationen utfärdas av den Svenska socialstyrelsen.

Kiropraktorn är expert på att diagnostisera och behandla de flesta typer av nerv-, muskel- och skelettbesvär. De vanligaste orsakerna till att folk söker kiropraktor är: ryggsmärtor, ischias, nacke- och axelsmärtor, smärta i arm och handled, tennisarmbåge, domningar i fingrarna, huvudvärk/migrän, bäckensmärtor, höftproblem, knä, ankel, fotsmärtor/stelhet och därutöver idrottsskador.

Till oss kommer patienter i alla åldrar från tonåringar till 90-åringar.

Tidsbokning

Kiropraktik600 krIkonen föreställer en BokningskalenderBoka nu
Kiropraktik +15 min750 krIkonen föreställer en BokningskalenderBoka nu
Käkledsbehandling600 krIkonen föreställer en BokningskalenderBoka nu

Om du inte hittar någon tid som passar dig kan du istället boka en fullt likvärdig behandling hos våra naprapater.

Akuttid

Vår onlinebokning har öppet för bokning fram till 1 minut innan ledig tid startar.

Allmän information

Du får gärna komma 10 minuter före din behandling börjar, du är också välkommen att sitta ner i vårt väntrum med en kopp te eller kaffe.

Om du behöver av- eller omboka behandlingen måste du kontakta kundtjänst senast dagen innan den bokade behandlingen, under våra öppettider, via telefon 08-533 326 04 (Se våra fullständiga bokningsvillkor.)

Vi debiterar för uteblivet besök med hela beloppet samt en fakturaavgift på 50 kr.


Den primära målsättningen vid en kiropraktisk behandling är att reducera smärta, återställa en normal muskel- led- och nervsystemfunktion och därigenom öka hälsan och livskvaliteten för patienten.

Varje kiropraktisk behandling börjar alltid med en noggrann undersökning för att säkerställa att patienten i övrigt är frisk och för att ställa en diagnos som grund för behandling, därefter, under samma besök påbörjas behandlingen. Själva behandlingen består av olika behandlingsmetoder med vilka kiropraktorn i huvudsak använder sina händerna för att återställa normal funktion i patientens nervsystem, muskler och leder. Kiropraktorns val av behandlingstekniker utgår främst från den undersökning kiropraktorn utfört.

Exempel på tekniker är

 • Specifik ledbehandling som HVLA-manipulation
 • Specifik mobilisering
 • Muskulära tekniker
 • Neurologiska tekniker
 • Stretching
 • Stabiliserande träning
 • Idrottsmedicinsk dry needling
 • Övningar, råd och vägledning för att hantera och förebygga besvär.

Antalet nödvändiga behandlingstillfällen varierar. Det är vanligt att antalet varierar mellan 1-5 besök. Det är alltid svårt att förutsäga eftersom läkningen beror av många faktorer så som hur gammalt och hur omfattande det är.


Bra att tänka på inför besöket

 • Har du nyligen röntgat dig för dina besvär är det bra om du kan ta med ditt utlåtande eller om du har kopior på dina bilder. Digitala bilder bör du ta med på USB-minne.
 • Om du äter du medicin ska du gärna ta med en lista över de mediciner du äter.
 • Är du gravid ska du meddela din kiropraktor det vid besökstillfället.

Du får gärna komma 10 minuter före din behandling börjar, du är också välkommen att sitta ner i vårt väntrum med en kopp te eller kaffe.

Här kan du fylla i din hälsodeklaration innan ditt besök hos oss. Du kan även fylla i deklarationen på plats.

Vi samarbetar med flera försäkringsbolag

If – Euro Accident – Trygg Rygg (Falck Healthcare) – SOS International – Länsförsäkringar – ihi Bupa – Cardif försäkring – Förenade Liv Gruppförsäkring AB (Salus ansvar, Folksam)