Chat with us, powered by LiveChat

Käkledsbehandling

Behandling av käkens muskulatur med mjukdelsbehandling och för käkleden specifik mobilisering. Förbättrar rörligheten, minskar stelhet och smärta. Kan även hjälpa vid spänningshuvudvärk. Du får hemövningar som komplement till behandlingen. Behandlingen är en vårdbehandling och utförs därför av naprapat eller kiropraktor.

Käkledsbehandling600 krIkonen föreställer en BokningskalenderBoka nu

Allmäna villkor

Du får gärna komma 10 minuter före din behandling börjar, du är också välkommen att sitta ner i vårt väntrum med en kopp te eller kaffe.

Om du behöver av- eller omboka behandlingen måste du kontakta kundtjänst senast dagen innan den bokade behandlingen, under våra öppettider, via telefon 08-533 326 04 (Se våra fullständiga bokningsvillkor.)

Vi debiterar för uteblivet besök med hela beloppet samt en fakturaavgift på 50 kr.

AKUTTID? Vi har ofta akuttider samma dag.

Käkledsbesvär

Tecken på besvär med käkleden kan vara att du gnisslar tänder på nätterna, har spänningshuvudvärk, har svårt att öppna munnen eller tugga på ena sidan. Knäppningar när du gapar kan förekomma. Käkleden kan kännas stel och/ eller smärtsam. Du upplever inte sällan besvären med käkleden i kombination med nackvärk.

Mjuk bettskena vid bruxism

Du köper den på kliniken. Du kan vända dig till din naprapat/kiropraktor eller till administrationen.

Mer än 10 % lider av tandgnissling, både kvinnor och män. Det är ännu vanligare att barn lider av tandgnissling under den period som de byter tänder. Där finns det alltså en tänkbar biologisk förklaring. För vuxna är det inte lika enkelt att förklara varför. En trolig förklaring kan vara stress.

Oavsett orsak så skadar tandgnissling tänderna, de slits snabbare än normalt. Ofta får den som gnisslar tänder huvudvärk och problem med ömma tänder och käkar.

Bettskenan Dental Protection skyddar dina tänder vid gnissling under natten och sömnen. Som ett resultat kan du sova lugnt och utan skador med bettskenan Dental Protection.

Tandpressning är vanligare än tandgnissling. Både män och kvinnor har det både dag och nattetid och orsakas vanligtvis av stress.

Tandpressning innebär att käkarna pressas mot varandra, trycket kan uppkomma till motsvarande 60 kg eller mer! Käkmuskulaturen är således en av de starkaste musklerna i människokroppen.

Du kan märka att du tandpressar av att käken och/eller tänderna är ömma, spända axlarna och huvudvärk.

Bettskenan Dental Protection skyddar dina tänder mot slitage och försätter käken i ett annat läge. Det nya läget kan innebära att käkmuskulaturen kan slappna av vilket i många fall leder till mindre och upphörande av tandpressning.

Bettskenan Dental Protection är en mjuk, anatomisk, formbar och individanpassad bettskena. Du använder den vid tandgnissling och tandpressning. Bettskenan Dental Protection skyddar dina tänder under sömnen mot onödigt slitage och belastningsskador.

Du formar själv enkelt bettskenan Dental Protection efter dina tänder och käke, tack vare det specifika materialet. Bettskenan Dental Protection är en godkänd medicinteknisk CE-märkt produkt hos Läkemedelsverket.

Bettskenan Dental Protection har tillverkats för sjukvårdsmarknaden i Europa i över 40 år. Nu har vi gjort den tillgänglig för dig. Dental protection har full kontroll över tillverkningsprocessen då bettskenan Dental Protection tillverkas i Sverige.