Chat with us, powered by LiveChat

Käkledsbehandling

Behandling av käkens muskulatur med mjukdelsbehandling och för käkleden specifik mobilisering. Förbättrar rörligheten, minskar stelhet och smärta. Kan även hjälpa vid spänningshuvudvärk. Hemövningar ges som komplement till behandlingen. Behandlingen är en vårdbehandling och utförs av naprapat eller kiropraktor.

600 kr Boka 

Obs! Eventuell av-/ombokning kan ske senast dagen innan bokat besök under våra öppettider via telefon 08-53332604.

Uteblivet besök debiteras med hela beloppet, fakturavgift 50 kr tillkommer vid debitering

Fullständiga bokningsvillkor

AKUTTID? Vi har ofta akuttider samma dag.

Käkledsbesvär

Tecken på besvär med käkleden kan vara att du gnisslar tänder på nätterna, har spänningshuvudvärk, har svårt att öppna munnen eller tugga på ena sidan. Knäppningar när du gapar kan förekomma. Käkleden kan kännas stel och/ eller smärtsam. Inte sällan kommer besvären med käkleden i kombination med nackvärk.

Mjuk bettskena vid bruxism

Finns att köpa på kliniken.

Mer än 10 % lider av tandgnissling, både kvinnor och män. Det är ännu vanligare att barn lider av tandgnissling under den period som de byter tänder. Där finns det en tänkbar biologisk förklaring. För vuxna är det inte lika enkelt att förklara varför. En trolig förklaring kan vara stress.

Oavsett orsak så skadar tandgnissling tänderna, de slits snabbare än normalt. Ofta får den som gnisslar tänder huvudvärk och problem med ömma tänder och käkar.

Bettskenan Dental Protection skyddar dina tänder vid gnissling under natten och sömnen. Du kan sova lugnt och utan skador med bettskenan Dental Protection.

Tandpressning är vanligare än tandgnissling. Både män och kvinnor har det både dag och nattetid och orsakas vanligtvis av stress.

Tandpressning innebär att käkarna pressas mot varandra, trycket kan uppkomma till motsvarande 60 kg eller mer! Käkmuskulaturen är en av de starkaste musklerna i människokroppen.

Du kan märka att du tandpressar av att käken och/eller tänderna är ömma, spända axlarna och huvudvärk.

Bettskenan Dental Protection skyddar dina tänder mot slitage och försätter käken i ett annat läge. Det nya läget kan innebära att käkmuskulaturen kan slappna av vilket i många fall leder till mindre och upphörande av tandpressning.

Bettskenan Dental Protection är en mjuk, anatomisk, formbar och individanpassad bettskena som kan användas vid tandgnissling och tandpressning. Bettskenan Dental Protection skyddar dina tänder under sömnen mot onödigt slitage och belastningsskador.

Tack vare det specifika materialet som används formar du själv enkelt bettskenan Dental Protection efter dina tänder och käke. Bettskenan Dental Protection är en godkänd medicinteknisk CE-märkt produkt hos Läkemedelsverket.

Bettskenan Dental Protection har tillverkats för sjukvårdsmarknaden i Europa i över 40 år. Nu har vi gjort den tillgänglig för dig. Dental protection har full kontroll över tillverkningsprocessen då bettskenan Dental Protection tillverkas i Sverige

Boka