Käkledsbehandling

Käkledsbehandling mot smärta och spända käkar i stockholm

Behandling av käkens muskulatur med beprövade metoder kan ge god effekt på spänningar, smärta och nedsatt rörlighet. Behandlingen kan bestå av mjukdelsbehandling, nålning och för käkleden specifik mobilisering i syfte till att förbättra rörligheten, minska stelhet och lindra smärta i käkleden.

Denna behandlingsform kan även vara gynnsamt vid hantering av spänningshuvudvärk, smärtor i nacke och ansikte. Som komplement till behandlingen tillhandahålls individuellt anpassade hemövningar för att optimera effekten av behandlingen. Behandlingen är en vårdbehandling och utförs därför av våra naprapater och kiropraktorer. Behandlingen tar ca 40 min.

Boka käkledsbehandling

Käkledsbehandling790kr Länk till bokningskalendern
Helger och röda dagar tillkommer 100 kr på ord pris för alla vårdtjänster

Käkledsbesvär

Besvär med käkleden kan ge upphov till olika symtom såsom smärtor i käkar och ansikte, tandgnissling, tandpressning, spänningshuvudvärk, nedsatt förmåga att öppna munnen samt knäppningar vid gapning. Stelhet och smärta i käkleden är vanligt förekommande och kan ofta upplevas i samband med smärtor i nacken och axlarna.

Tandgnissling och tandpressning är vanligt förekommande, cirka 10 % av Sveriges befolkningen lider av detta problem. Dålig hållning, smärtor i nacken och axlar, stress och andra psykosociala orsaker kan vara orsak till tandgnissling och tandpressning. Ofta förekommer tandgnissling och tandpressning på natten och det kan leda till slitage på tänderna, vilket gör att användning av en bettskena kan rekommenderas vid långvariga besvär. Det är viktigt att diskutera detta med en tandläkare. personer som lider av tandpressning eller tandgnissling kan ofta uppleva problem med ömma tänder och käkar, vilket kan lindras med käkledsbehandling. Våra naprapater och kiropraktorer strävar också efter att identifiera och behandla de underliggande orsakerna till tandpressning eller tandgnissling samt att tillhandahålla effektiva övningar och råd för att förebygga återkommande besvär.

Allmänna villkor

Bokningsvillkor: Tiden kan av eller ombokas under våra öppettider dagen innan behandlingen. Sent avbokat besök faktureras. Fullständiga bokningsvillkor hittar du här

Innehållet på denna sida är skrivet och kvalitetssäkrat av Cityterapeuterna Sverige AB, organisationsnummer 5568373798. Cityterapeuterna utför professionella massagebehandlingar, naprapati och kiropraktik i Stockholm sedan 2011.
Klinikchef: Åsa Ångell, leg. kiropraktor asa.angell@cityterapeuterna.se

AKUTTID? Vi har ofta akuttider samma dag.

Vi har lång erfarenhet av käkledsbehandling. Stela muskler som gör ont och knäppningar i käken kan behandlas med massage och andra tekniker