Käkledsbehandling

Käkledsbehandling 1

Behandling av käkens muskulatur med mjukdelsbehandling och för käkleden specifik mobilisering. Förbättrar rörligheten, minskar stelhet och smärta. Kan även hjälpa vid spänningshuvudvärk. Du får hemövningar som komplement till behandlingen. Behandlingen är en vårdbehandling och utförs därför av naprapat eller kiropraktor. Behandlingen tar ca 40 min.

Käkledsbehandling790krLänk till bokningskalendern
Helger och röda dagar tillkommer 100 kr på ord pris för alla vårdtjänster

Käkledsbesvär

Tecken på besvär med käkleden kan vara att du gnisslar tänder på nätterna, har spänningshuvudvärk, har svårt att öppna munnen eller tugga på ena sidan. Knäppningar när du gapar kan förekomma. Käkleden kan kännas stel och/ eller smärtsam. Du upplever ofta besvären med käkleden i kombination med nackvärk och spända axlar.

Mer än 10 % lider av tandgnissling eller tandpressning, både kvinnor och män. Det är ännu vanligare att barn lider av tandgnissling under den period som de byter tänder. Där finns det alltså en tänkbar biologisk förklaring. För vuxna är det inte lika enkelt att förklara varför. En trolig förklaring kan vara stress.

Oavsett orsak så skadar tandgnissling tänderna, de slits snabbare än normalt, därför rekommenderar Cityterapeuterna att du använder en bettskena om har långvariga besvär. Prata med din tandläkare om bettskena. Ofta får den som gnisslar tänder huvudvärk och problem med ömma tänder och käkar, detta kan en käkledsbehandling hjälpa dig med. Våra naprapater och kiropraktorer försöker även komma till rätta med varför just du pressar eller gnisslar tänder och kan ge effektiva övningar och tips mot att besvären ska komma tillbaka.

Allmänna villkor

Bokningsvillkor: Tiden kan av eller ombokas under våra öppettider dagen innan behandlingen. Sent avbokat besök faktureras. Fullständiga bokningsvillkor hittar du här

Innehållet på denna sida är skrivet och kvalitetssäkrat av Cityterapeuterna Sverige AB, organisationsnummer 5568373798. Cityterapeuterna utför professionella massagebehandlingar, naprapati och kiropraktik i Stockholm sedan 2011.

Klinikchef: Åsa Ångell, leg. kiropraktor asa.angell@cityterapeuterna.se

AKUTTID? Vi har ofta akuttider samma dag.